Su Ürünleri Bilgi Paylaşım Sitesi - suurunleri.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Sektörel Tanışma > Öğrenciler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS: Merhaba Arkdaşlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Merhaba Arkdaşlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
blue_fly Açılır Kutu Gör
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 9
  Alıntı blue_fly Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Merhaba Arkdaşlar
    Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2009 Saat 13:20
    size aklıma takılan şeyleri sormak istiyorum.şimdi diyorlar ki su ürünleri böle su ürünleri şöyle ben bu bölüme severek geldim fakat öle ön yargılarla karşılaştım ki artık pes etmek üzereyim.kimisi bırak diyor bölümü ve benim kafam karıştı acaba gerçekten de össye girsem mi yeniden diye...össye girersem gıda müh için gircem.ama eğer diyorum işlemeyi seçer ve o yönelik sertifikalrı da alırsam ve yüksek lisansımı gıda mühde yaparsam gıda müh gibi işe alınabilir miyim?sizin önerilerinz neler?
   bi de önyargılar var bölümün ismiyle alakalı...ismini değiştirebilsek ne güzel olur aslında...hidrobiyoloji mühendisliği yada su biyolojisi muhendisliği olsa?? facebookta böle bi grup da var dileyen o gruba üye olabilir ve ordan daha geniş kitlelere yayılıp belki bişeyler yapabiliriz...bi de yandal yada çap ne kadar yararlı olur?bilgi verirseniz sevinirim.ve şuanda istanbul üniversitesindeyim egeye geçmemi tavsiye edenler var siz ne dersiniz?? yardımınızı bekliorum...

Yukarı Dön
blue_fly Açılır Kutu Gör
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Alıntı blue_fly Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2009 Saat 11:48
hiç kimse yok mu bana yardım edebilcek?:S
Yukarı Dön
SuUrunleriNet Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Forum Yönticisi

Gönderilenler: 256
  Alıntı SuUrunleriNet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2009 Saat 13:21
Merhaba, 3 yıl önce mezun olmuş, eski bir istanbul üniversiteli olarak cevap vermeye çalışayım bu meslek içeriği ve amacı pek bilinmediği için malesef halkımızın, hatta bürokrasinin çok fazla bilmediği ve önem vermediği bir meslek.. bu sebeple zorlukları diğer mesleklere göre daha zor olabiliyor. Tabi bunda kendine ait bir meslek odasının olmaması ve ZMO ya bağlı olarak kendini çok fazla ifade edememeside etkin rol oynuyor. bu mesleği yapabilmek için gerçekten sevmek çok önemli ve bir bayan olarak mezuniyet sonrasında çalışabileceğin ortamları şimdiden araştırman lazım. Çok çeşitli iş alanları olmasına karşın çalışma ortamlarını iyi analiz etmelisin. Tabiri caizse gözün kesiyorsa devam etmelisin. Çalışma hayatı konusunda daha geniş bilgiyi okuldaki hocalardan özellikle SÜMDER başkanımızda olan Meriç hocaylada mütala edebilirsin. Hocalarımızın çoğu saolsunlar öğrencilerine karşı yaklaşımları çok sıcaktır. Okul ve mesleki konuda hocalarınızı sömürmenizi tavsiye ediyorum

Diğer soruna gelince istanbul üniversitesinin laboratuar çalışmaları için imkanları çok müsait olmasına rağmen arazi çalışmaları yapabileceğin ortamlar biraz dağınık olduğu için sıkıntı olabiliyor. yani uygulama alanları (içsu yetiştiriciliği-Sapanca, Deniz Yetiştiriciliği-Gökçeada,Fakülte ve Laboratuar-Beyazıt) dağınık olduğu için uygulama yapmak istediğinde biraz inatçı olmak gerekebiliyor. izmiri pek bilmiyorum ancak uygulama imkanları daha iyi diye duymuştum, yanlışım varsa kusura bakmayın.

Sanırım biyoloji ve Çevre Müh.den çap yapılabiliyor ancak beyazıt için en uygun çap yeri haliyle biyoloji. ilerde iş imkanlarını arttırmak için biyolojiyle çap yapman çok faydalı olaiblir. ilaç şirketlerinden tut değişik sağlık hizmetlerine kadar alanda iş bulabilme imkanın olabilir. muhakkak değerlendir derim. ist. ünv.nde hazırlıkta mısın yoksa daha bir üst sınıfta mısın bilmiyorum ama bu mesleğin zorluklarını bilerek hazırlanmanda fayda var. hazırlıktaykende hocalarımız dahil bizimle dalga geçerlerdi, balıklarla ingilizce mi konuşlacaksınız cinsinden sinir bozucu cümleler... bunları fazla takma hatta karşı saldırı taktikleri geliştir. En fazla sorulabielcek sorulardan biri su ürünleri mezunu ne iş yapar?(bunu genelde sinsi bir gülümsemeyle sorarlar) örn cvp: sizin gibi sazanları inceler.. olabilir. umarım kendin için doğru bir karar verirsin..

Düzenleyen SuUrunleriNet - 11-Haziran-2009 Saat 13:26
Ferdi Uzun
Su Ürünleri Mühendisi
destek@suurunleri.net
www.suurunleri.net
Yukarı Dön
blue_fly Açılır Kutu Gör
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Alıntı blue_fly Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2009 Saat 03:07
bilgiler için çok teşekkür ederim:) 1.sınıftayım...ya geliştrme açısından çeşitli fikirler var.ben işleme okuyup laboratuvarda çalışmak istiorum ve öğrendiğim bilgilere göre gıda müh gibi oluyomuş tek bi farkla o da bizimkisi sadece su ürünleriyle alakalıyken onlarınkisinin genel olması...ben gıdaya yönelmek istiyorum ama nasıl yaparım bilmiorum...geçen aylarda bikaç sertifkalı eğitime katıldım.biri iso 22000 diğeri iso 22000 iç tetkik ile ilgili...kendimi bu yönde geliştrmek istiyorum...güven hoca da demişti ki senenin başlarında dış ticaret okuyun açıköğretimden sonra işletmeyle vs ile çap yapın ne yararı olur bilemiorum...ben aslında bu bölümü çok seviorum çünkü araştırma inceleme deniz biyoloji hepsi var içinde.ama önyargılardan da kurtulmak istiyorum...adı değşse bi faydası olabilir mi ki hiç bilmiorum:S ama sanırım daha önemli bi konu var ki o da kendi odamızın olmaması...bunlar çin keşke bişeyler yapabilsek neler yapabiliriz ki...bu arada biyolojiyle çap evet iyi olabilir de bakalım...geçenlerde gülşen hocayla konuştum o yandala yada çapa yönelmeyin şimdiki derslerinze odaklanın diyo.güven hoca ise tam tersi:S aklım karıştı...bu arada sen hangi bölümle ilgili çalışıyosun iş koşulların nasıl?
Yukarı Dön
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Forum Yönticisi

Alıntı SuUrunleriNet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2009 Saat 11:01
Gülşen hocayı çok severim mesleğinize iyi odaklanın öncelikle mesleğinizi en iyi şekilde öğrenin manasında söylemiş olabilir. Aslında çok doğru ancak Türkiye şartlarında -bana kalırsa- fazla idealist bir yaklaşım, en azından bu meslek için.. Yani idealist biriyim bu mesleğin dışında hiçbir mesleği yapmam diyorsan, okul bittiğinde iş konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. Üniversitede iken esas mesleğini ihmal etmeden kendini mümkün olduğunca geliştirmeye özen göster. ikinci bir diploma edinme imkanın varsa kaçırma ki bu biyoloji gibi çalışma alanları çok geniş bir bölümse hiç kaçırma derim. istanbul dışına çıkmam diyorsan dış ticaret kursu yabancı dil gibi konularda sertifika biriktirmeye bak, tabir-i caizse çobanlık bile yapsan bir belgesi olsun elinde önceden aynı anda aöf okunabiliyordu imkanın olursa onuda okuyabilirsin, yada okul bitince işletmeden yüksek yapabilirsin. ama hepsinden önemlisi hocaları mümkün olduğunca sömür. itirazları olacağını pek sanmam.. Tabi bunlar sadece tavsiye yol senin devran senin
Ferdi Uzun
Su Ürünleri Mühendisi
destek@suurunleri.net
www.suurunleri.net
Yukarı Dön
blue_fly Açılır Kutu Gör
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Alıntı blue_fly Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2009 Saat 12:47
tşk... evet sanırım genelde il dışında hep çalışma alanlarımız ve burada çalışmak için dediğin şeyler önemli.haklısın..tamam o zmn seneye ben aöften dış ticarete başvuriyim sonra dikeyle işletme yapayım...yüksek lisans olarak da gıda müh istiorum ama bilemiorum...yani mezun olduğumda elimde 3 sertifika 3 diploma + bir yüksek lisans+2 yabancı dil istiorum...(1 dış ticaret sertifikası 2 iso 22000 sertifikası 1 bio 1 kendi bölümüm 1 işletme diploması) bunlar yeterlidir umarım daha da eksik şeyler var mı ya:S çnkü ben gerçekten çok ii yerlere gelmek istiorum...inş. hedeflerimi gerçekleştirebilirim.peki ben şeyi merak ettim sen şimdi neler yapiosun? yüksek lisans mı yoksa çalışıo musun?
Yukarı Dön
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Forum Yönticisi

Alıntı SuUrunleriNet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2009 Saat 12:26
Şimdilik meslekle alakalı olarak çalışmıyorum. (Hocalarım duymasın ama)Türkiye'nin öbür ucunda bir doğalgaz mühendislik bürosu açtık şimdilik onunla ilgileniyorum. Ama niyetim, uygun şartlar oluşursa burda içsu yetiştiriciliği konusunda mühendislik hizmeti vermek. Ne zaman olur bilmiyorum ama nasip.. 3+3+2 taktiği güzel ama defansı HACCP'le dörtlersen daha güzel olur sanırım.. hayırlısıyla istediğin yerlere gelirsin inş..
Ferdi Uzun
Su Ürünleri Mühendisi
destek@suurunleri.net
www.suurunleri.net
Yukarı Dön
blue_fly Açılır Kutu Gör
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Alıntı blue_fly Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2009 Saat 08:23
hmm nerden nereyee :) hmm evet haklısın saol:) aynı şekilde sen de umarım istediğin şeyleri başarabilrsin:)
Yukarı Dön
emin Açılır Kutu Gör
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 2
  Alıntı emin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2010 Saat 15:35
selam bende birkaç yazayım dedim.isim.bölüm ismine gelirsek hidrobiyoloji ismi veya su biyolojisi olabilir diyor bazı kesimler.ama bizim bölümde sadece biyoloji yok ki.su kalitesi ve arıtımı da var.o zaman su biyokimyası dielim.ancak su ürünleri ismi çok geniş bir alanı kapsıyor.bizim dilimiz o kadar genişki diğer dillerdeki anlamları çok farklı çıkıor.bölüm hakkındaki ön yargıları kaldırmaya gelirse bizim bölümümüz gerçekten çok geniş bir alanı kapsıyor.yeni aldığım bilgiye göre artık su ve maden suyu fabrikalarında da yönetici olarak çalışabileceğiz.bu çok büyük bir gelişme kanaatimce.birde unutmamamız gereken bir konuda üniversite bitirmek yetmiyor.kendimizi geliştirmemiz gerekir.doktora olmasa bile en az 2 yıl yüksek lisans yapılması gerektiğini düşünüorum saygılar....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör