|
|
Akvaryuma yeni başlayanlar için |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
AqUaTic
Yeni Kullanıcı
Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
Alıntı Cevapla
Konu: Akvaryuma yeni başlayanlar içinGönderim Zamanı: 25-Eylül-2006 Saat 18:42 |
|
Merhaba arkadaşlar;
Öncelikle belirteyim ki akvaryuma bende yeni başladım, inanılmaz bir köpekbalığı merakım var, bu nedenle uzun bir süredir challenger almayı düşünüyordum, 80X30X45 cm lik akvaryumuma ve kendime güvenemediğim için bu isteyimden üzülerek vazgeçtim ve onun yerine pengasus denen aslında köpekbalığı olmasa da köpekbalığına benzerliği nedeniyle köpekbalığı olarak anılan 2 adet balık almaya karar verdim. Bu defa da pengasusların rengi gri siyah olduğu için akvaryumumu renklendirmem gerektiğini düşünerek yanlarına 2 adet sarı prenses ve 2 adet yunus çiklit aldım birde vatozum vardı onu da attım içine ilk 1-2 saat bir problem yoktu ama daha sonra yunuslarım kendilerinin 5 katı büyüklüğünde olan pengasuslara dayılanmaya başladılar hatta yüzgeçlerini bile ısırdılar .Yunusları akvaryumdan ayırmak zorunda kaldım diğerleri kendi aralarında iyi anlaşıyorlar. Bu durumda akvaryumumda balık tercihim nasıl olmalı neler yapmalıyım? Akvaryum balıkları hakkında bilgisi olanları bu başlık altında bilgilerini paylaşmaya davet ediyorum (akvaryumda kullanılan yardımcı malzemeler, akvaryumun ısıtılması, havalandırılması, filtrasyonu, balıkların besleme ve üremetim yöntemleri ve birbirleri ile uyumlu türler ... vb. konular hakkında) ki benim pengasuslarımın başına gelen diğer balıkların başına gelmesin
|
|
|
|
![]() |
|
AqUaTic
Yeni Kullanıcı
Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2006 Saat 15:58 |
|
Teşekkürler Serkan, yunusları üzülerek geri götürüp onları sarı prenseslerle değiştirmek zorunda kaldım. Şimdilik hepsi iyi anlaşıyorlar,ortama da alıştılar, çok güzel oyunlar oynuyorlar, özellikle pengasuslar çok hareketliler bir saniye sakin durmuyorlar, kendimi onları izlemekten alamıyorum çok zevkli, herkese öneririm.
|
|
![]() |
|
sealife
Yeni Kullanıcı
Kayıt Tarihi: 12-Şubat-2006 Konum: Türkiye Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2006 Saat 11:06 |
|
serkan bize yaradı bu bilgiler saolasın ...
|
|
![]() |
|
Serkan
Moderatör Grubu
BalikEkmek.NET Yoneticisi Kayıt Tarihi: 17-Haziran-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2006 Saat 11:26 |
|
Devamı gelecek... Beğendiğine sevindim.
Gerisi Akvaryum Keyfinde olacak ![]() Düzenleyen Serkan - 01-Mayıs-2007 Saat 14:44 |
|
![]() |
|
SuUrunleriNet
Yönetici Grubu
Forum Yönticisi Kayıt Tarihi: 03-Şubat-2004 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 256 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2006 Saat 14:59 |
|
Güzel bi çalışma olmuş ellerine sağlık Serkan
|
|
![]() |
|
böğürtlen
Yeni Kullanıcı
Kayıt Tarihi: 20-Aralık-2007 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20-Aralık-2007 Saat 15:54 |
|
merhaba arkadaşlar |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |